A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кальчицька сільська територіальна громада
Маріупольський район Донецька область

День Соборності України

Дата: 24.01.2022 15:06
Кількість переглядів: 301

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.

Фото без описуФото без опису

Державне свято День Соборності України учні КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів с. Зоря Кальчицької сільської ради відзначили урочисто та патріотично.

Для школярів 3-6 класів був проведений тематичний захід національно-патріотичного спрямування «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», який підготувала бібліотекар Ніколайцева Т.М. Під час свята діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Організовано тематичні виставки у шкільній бібліотеці, виставки фотофактів «Історичне значення Акту Злуки українських земель», «Історія української державності».

Фото без опису

КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів  ім. В.В.Балабана с. Малоянисоль  долучилася до урочистих заходів з нагоди національного свята.

Фото без описуФото без опису

Традиційно з нагоди Дня Соборності України у КЗСО І-ІІІ ступенів імені братів Зосіма села Кременівка пройшли відповідні заходи:

- уроки Соборності у 9-11 класах;

- бібліотекар Чапні Л.М. організувала інформаційну виставку "Собрність України- заслуга українського народу";

- вчителі історії в рамках Тижня історії організували викладку літератури "Шлях до незалежності";

- класні керівники провели тематичні уроки "Моя чарівна Україна".

Учні 6 класу взяли участь у святковій вікторині до Дня Соборності України "Цвітеш ти пишно, земле моя мила, моя країна-Україна!" організованою робітниками культури та молодіжного центру "Фенікс", с.Кременівка.

Фото без описуФото без опису

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, у КОЗ ЗСО І-ІІІ ступенів села Кальчик Кальчицької сільської ради організовано та проведено ряд заходів: урок державності «Шлях до незалежності», тематичні виховні години «Велика злука – великі сподівання», виставка малюнків учнів 1-4 класів «Моя чарівна Україна». 21 січня наші учні разом із Кальчицьким молодіжним центром брали участь у національній молодіжній онлайн конференції "Акт Злуки. Історія об'єднання і чому це важливо саме сьогодні" та вікторині «Пізнай Україну».

 

Фото без опису

У КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів с. Македонівка Кальчицької сільської ради Донецької області 20 та 21 січня до Дня Соборності України з метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в школі організовано та проведено ряд заходів. (20+) Facebook

 

Учні шкіл впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Щиро вітаємо всіх з Днем Соборності! Бажаємо здоров'я і натхнення, добробуту і злагоди! Нехай любов до рідного краю згуртовує нас задля здійснення високої мети – процвітання нашої Батьківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь