A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кальчицька сільська територіальна громада
Маріупольський район Донецька область

День пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 15:03
Кількість переглядів: 267

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту - пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1листопада 2005 року (Резолюція № 60/7). Відзначається щорічно - 27 січня.

 

У цей день, День скорботи і пам’яті, учні КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів с.  Касянівка приєдналися до загальної печалі, ім’я якої Голокост. У закладі освіти в онлайн режимі проведено виховні години для учнів 5-11 класів «Голокост трагедія ХХ століття», на яких вони мали можливість ознайомитися з матеріалами віртуальної виставки «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії»: http://memory.kby.kiev.ua

Гортаючи страшні сторінки минулого, учитель історії провела для учнів 10-11 класів тематичні уроки «Злочин проти людства», «Причини масового знищення населення України в роки Другої світової війни». Здобувачі освіти вшанували пам'ять невинно убієнних хвилиною мовчання.

Фото без описуФото без опису

27 січня в КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів с. Зоря Кальчицької сільської ради Донецької області були проведені тематичні заходи, а саме: виховні години скорботи і пам’яті, бесіди, презентація “Крути: і сум, і біль, і вічна слава!”, відео ролик “Лист без конверта” присвячений воїнам Крут. Активну участь у заходах прийняли учні 5-го класу разом з класним керівником Єремейчук Ю.В.. Вони розказали для учнів 6-8 класів вірші, присвячені пам’яті героїв, які загинули в бою, співали пісні про Героїв Крутів. Родзинкою заходу став танок старшокласниць.

Фото без описуФото без опису

27 січня у КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів с. Зоря Кальчицької сільської ради відбулася урочиста лінійка «Голокост-шрам на серці людства», яку підготували учні 6-го класу разом з класним керівником Авджи Л.М. У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати…

Фото без опису

"Назустріч пам'яті" - під такою назвою пройшли драматичні віртуальні подорожі від минулого до сучасного учні 10 - 11 класів КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів ім. В.В.Балабана с. Малоянисоль. Бібліотекар Джавлах Н.О. розповіла здобувачам освіти про Голокост - безпрецедентне явище в історії XX століття, коли людство вперше зіштовхнулося з запланованим, систематичним і технологізованим геноцидом, метою якого було повне винищення єврейського народу. Діти переглянули презентацію, де було висвітлено передумови виникнення Голокосту, офіційні документи і статистику, особисті свідчення, спогади жертв цього ганебного злочину проти людства. Потім було обговорення побаченого й почутого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь