A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кальчицька сільська територіальна громада
Маріупольський район Донецька область

Вшанування пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2022 14:01
Кількість переглядів: 261

29 січня Україна вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами.

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів більшовицький наступ на Київ було зупинено на чотири дні, що дало змогу укласти Брестський мир між Українською Народною Республікою і державами Четверного союзу. Цим документом Україна визнавалась самостійною державою з західним кордоном, що існував між Австро-Угорщиною й Росією до 1914 року. Щорічно заклади загальної середньої освіти Кальчицької ТГ долучаються до тематичних заходів, присвячених цій історичній події. Не став виключенням і цей рік. Учні шкіл вшанували пам'ять героїв участю у виховних годинах, уроках-реквіємах «Пам’яті тридцяти».

28-31 січня у КОЗ ЗСО І-ІІІ ступенів с. Кальчик у дистанційному режимі проведені тематичні уроки скорботи і пам’яті, бесіди, інформаційні хвилини з теми “Крути: і сум, і біль, і вічна слава!”, на яких здобувачі освіти переглядали відео ролики, присвячені воїнам Крут.

До пам'ятної дати Битви під Крутами, бібліотекарем комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Зоря Кальчицької сільської ради Ніколайцевою Т.М. була створена книжкова виставка та онлайн тест-квест "Візьми участь у битві під Крутами". 27 січня в КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів с. Зоря Кальчицької сільської ради Донецької області були проведені тематичні заходи, а саме: виховні години скорботи і пам’яті, бесіди, презентація “Крути: і сум, і біль, і вічна слава!”, відео ролик “Лист без конверта” присвячений воїнам Крут. Активну участь у заходах прийняли учні 5-го класу разом з класним керівником Єремейчук Ю.В.. Вони розказали для учнів 6-8 класів вірші, присвячені пам’яті героїв, які загинули в бою, співали пісні про Героїв Крутів. Родзинкою заходу став танок старшокласниць.

 

Бібліотекар КЗ ЗСО І-ІІІ ступенів ім. братів Зосіма с. Кременівка разом із класними керівниками провела онлайн-захід "Пам'ятай про Крути" та нагадали учням , що ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.

29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можливо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь