A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кальчицька сільська територіальна громада
Маріупольський район Донецька область

Послуга Е-Малятко

Дата: 22.07.2021 08:10
Кількість переглядів: 348

Послуга Е-Малятко

 

 

Шановні платники податків!!!

 

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, Постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 р. № 691 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини» (далі — Постанова № 691) надано можливість скористатися послугою «Малятко»: батьки під час реєстрації народження дитини можуть отримати її РНОКПП без подання документів до податкового органу.  Так:

  • у межах комплексної послуги «Малятко» батькам новонародженої дитини за їх бажанням під час державної реєстрації народження дитини одночасно здійснити реєстрацію її у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (далі — Державний реєстр);
  • ФО віком від 14 до 18 років, під час оформлення паспорта громадянина України вперше за їх бажанням одночасно зареєструватися у Державному реєстрі платником податків.

За бажанням батьків дитини реєстрація дитини у Державному реєстрі здійснюється під час державної реєстрації її народження. Така реєстрація проводиться в межах надання комплексної послуги «Малятко» відповідно до Порядку надання комплексної послуги «Малятко», затвердженого Постановою № 691.

Облікова картка фізичної особи — платника податків за формою №1ДР у такому випадку не заповнюється, а реєстрація здійснюється на підставі відомостей, що містяться у заяві про державну реєстрацію народження, в обсязі, необхідному для проведення реєстрації, отриманих у порядку інформаційної взаємодії з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Після внесення до свідоцтва про народження реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру Міністерство юстиції України направляє до ДПС відомості про такий документ, а також відомості про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, для внесення інформації до Державного реєстру.

Особи віком від 14 до 18 років, які мають зареєстроване місце проживання та  не зареєстровані у Державному реєстрі, під час оформлення паспорта громадянина України вперше, можуть за бажанням одночасно зареєструватися у Державному реєстрі за реєстраційним номером облікової картки платника податків з його відображенням надалі у паспорті громадянина України. Така реєстрація проводиться відповідно до Постанови № 691.

У такому разі Облікова картка за ф. № 1ДР не заповнюється, а реєстрація здійснюється на підставі відомостей, що містяться у заяві-анкеті, яка подається під час оформлення паспорта громадянина України. Дані, необхідні для проведення реєстрації, у цьому випадку направляються до Державного реєстру у порядку інформаційної взаємодії.

Після реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі ДПС надсилає Державній міграційній службі України реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру для його внесення до паспорта у формі картки.

Після внесення до паспорта громадянина України у формі картки реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру ДМС направляє до ДПС відомості про паспорт (номер паспорта, орган, що його видав, дата видачі паспорта), унікальний номер запису в Реєстрі, для внесення такої інформації до Державного реєстру.

Заощаджуйте свій час та користуйтеся зручними електронними сервісами Державної податкової служби України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь