A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кальчицька сільська територіальна громада
Маріупольський район Донецька область

Підсумки кампанії декларування - 2021

Дата: 03.06.2021 13:23
Кількість переглядів: 312

Підсумки кампанії декларування - 2021

Декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у розвиток нашої держави. Від свідомого декларування доходів та сплати податків можливо своєчасно фінансувати державні програми соціального спрямування,  від якого залежить економічний розвиток нашої держави, наших рідних місцевих громад. Саме тому належне проведення кампанії декларування доходів громадян, дуже важливо. Кожна гривня, сплачена громадянами надає органам місцевого самоврядування можливість приділити увагу для благоустрою регіону  або фінансування тих чи інших соціальних проектів, направлених на розвиток громади.

         Деклараційна кампанія 2021 проходила завдяки злагодженої роботи податкової службиз органами місцевого самоврядування. Так голови територіальних громад та відомі громадські діячі Нікольської та Кальчицької ОТГ прийняли активну участь у заохоченні громадян декларувати отримані доходи, призиваючи мешканців громади, бути небайдужими до майбутнього своєї країни виконати свій громадський обов’язок. В результаті проведення кампанії декларування майже 1 тис.громадян надали декларації, задекларували 27,2 млн.грн отриманих доходів, в результаті чого сума податків, яка підлягає нарахуванню та сплаті склала 2,3 млн.грн.

  

       Слід зазначити, що не для всіх категорій платників  кампанія декларування завершена, а саме:

  • платники податків,  які  мають право на податкову знижку та мають змогу повернути частину коштів, сплачених за навчання відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України подають податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31.12.2021 включно;
  • платники податків – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, повинні подати податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду. 

 

Також податкова звертає увагу, що не всі громадяни виконали свій конституційний обов’язок та  надали податкову звітність, наприклад громадяни, які отримали доходи від самостійної обробки своїх земельних ділянок (паїв) або категорія громадян, які отримали спадщину.  Тому Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що дані категорії платників зобов’язані надати декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу, де перебуває на обліку така фізична особа  відповідно до п.179.1 ст. 179 Податкового Кодексу України.

Громадянам, які вже виконали свій конституційний обов’язок, податкова служба нагадує, що термін сплати  задекларованих податкових зобов’язань у 2021 році настає 02 серпня 2021 року відповідно п.179.7 ст.179 Податкового Кодексу України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь